dania główne 22.01.2022

wołowina duszona w powolnej kuchence

1 godz. 45 min.
6 porcje
Wołowina duszona w powolnej kuchence
0

Wołowina gotowana w powolnej kuchence jest zawsze bardzo miękka i delikatna. Jednocześnie gospodyni praktycznie nie wymaga żadnego wysiłku, wystarczy pokroić mięso i cebulę, a powolna kuchenka zrobi resztę.

Składniki

  • wołowina (miazga) – 1 kg
  • cebula - 2 kawałki
  • Olej roślinny - 2 art.
  • sól - do smaku
  • przyprawy i przyprawy - do smaku

Przepis na gotowanie krok po kroku

Osusz mięso serwetką i pokrój na małe kawałki.

Wołowina duszona w powolnej kuchence: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Wlej olej do miski multicookera, włącz tryb "smażenie". Gdy olej wystarczająco się rozgrzeje, dodaj mięso i smaż przez 3-5 minut.

Wołowina duszona w powolnej kuchence: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Cebulę obrać i pokroić w półpierścienie, przełożyć do miski na mięso i smażyć przez kolejne 2-3 minuty.

Wołowina duszona w powolnej kuchence: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Dodaj sól i ulubione przyprawy, zamknij pokrywkę multicookera i ustaw tryb "duszenie" na 1,5 godziny.

Wołowina duszona w powolnej kuchence: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Zdjęcie: Julia Zubkova

Julia Zubkowa
przepis dodał (a):
Julia Zubkowa
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy