dania główne 22.01.2022

omlet z tuńczykiem i ziołami

10 min
1 porcja
Omlet z tuńczykiem i ziołami
0

Niedawno uzupełniła swoją skarbonkę szybkich, pysznych i zdrowych śniadań tym prostym przepisem na omlet z tuńczykiem. Doskonałe połączenie smaków, wysoka zawartość białka i po prostu zastrzyk wigoru na cały dzień są gwarantowane. Wolę podawać go z plasterkami pomidorów lub ogórków.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj czosnek i smaż go na patelni dosłownie przez 20 sekund.

Omlet z tuńczykiem i ziołami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Odcedź płyn z tuńczyka, posiekaj i wyślij do czosnku na kolejne pół minuty.

Omlet z tuńczykiem i ziołami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Ubij jajka z mlekiem i przyprawami, wlej na patelnię i smaż omlet pod przykryciem, aż będzie ugotowany.

Omlet z tuńczykiem i ziołami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Gdy wierzchołek zacznie się wiązać, posyp go posiekanymi ziołami.

Omlet z tuńczykiem i ziołami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Ułóż omlet na talerzu i pokrój.

Omlet z tuńczykiem i ziołami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Zdjęcie: Yuliia Stsepeleva

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy