dania główne 21.02.2022

makaron z pieczarkami i boczkiem

40 min
4 porcje
Makaron z grzybami i boczkiem
0

Każda kręcona pasta nadaje się do gotowania, boczek może być wędzony lub niepalony. Można również użyć dowolnych grzybów-świeżych lub mrożonych. Opowiadam przepis!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozgrzej olej na patelni i przenieś pokrojone grzyby do smażenia-przez 5-6 minut.

Makaron z grzybami i boczkiem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Dodaj surowy makaron na patelnię i wlej bulion – wystarczy mięso lub warzywo. Sól do smaku i dodaj przyprawy. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając, przez 20 minut. W razie potrzeby dodaj bulion lub wodę.

Makaron z grzybami i boczkiem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Gdy makaron będzie gotowy, dodaj pokrojony boczek i wymieszaj, wyłącz ogrzewanie po kilku minutach.

Makaron z grzybami i boczkiem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Podawaj aromatyczny, pyszny makaron ze świeżymi ziołami.

Makaron z grzybami i boczkiem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Zdjęcie: Yuliia Stsepeleva

Yuliia Stsepeleva
przepis dodał (a):
Yuliia Stsepeleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy