sałatki 22.01.2022

Sałatka mięsna z wołowiną, awokado i świeżymi warzywami

20 min
4 porcje
Sałatka mięsna z wołowiną, awokado i świeżymi warzywami
marysckin, stock.adobe.com
0

Chcesz zjeść obfitą sałatkę? Wypróbuj ten prosty przepis. Do tego potrzebny będzie stek wołowy. Aby mięso było soczyste, smaż je na szybkim ogniu. Wystarczy 1,5-2 minuty na stronę. W razie potrzeby możesz smażyć mocniej.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz stek wołowy i dokładnie osusz ręcznikami papierowymi.

Posyp solą i zirą po obu stronach. Przykryj folią spożywczą i pozostaw na 15 minut w temperaturze pokojowej.

Rozgrzej olej roślinny na patelni i smaż wołowinę przez 2 minuty z każdej strony. Dostosuj stopień wysmażenia do swoich upodobań.

Połóż wołowinę na desce i pokrój na małe kawałki.

Awokado obrać, pokroić i skropić sokiem z cytryny.

Rozerwij liście sałaty na kawałki rękami.

Pokrój pomidory koktajlowe i obraną paprykę.

Wszystko wymieszaj, dodaj sól i dopraw oliwą z oliwek.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy