sałatki 22.01.2022

Sałatka z funchozą, papryką, ogórkami i marchewką

15 min
4 porcje
Sałatka z funchozą, papryką, ogórkami i marchewką
la_vanda, stock.adobe.com
0

Lepiej podawać sałatkę w głębokich miseczkach i zamiast widelca używać tradycyjnych paluszków. Jeśli jesteś zdezorientowany długością makaronu, możesz go pokroić nożyczkami kuchennymi. Robią to po ugotowaniu makaronu. W przeciwnym razie wszystko jest bardzo proste.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zalej Funchozę wrzącą wodą przez 5 minut.

Wrzuć do durszlaka i spłucz pod bieżącą wodą.

Zetrzyj ogórki i marchewki na specjalnej tarce.

Paprykę obrać i pokroić w cienkie paski.

Obierz imbir i zetrzyj na drobnej tarce.

Połącz funchozę, marchewkę, ogórki, imbir i paprykę.

Dodaj sos sojowy, olej sezamowy, ocet, sól i wymieszaj. Sałatka powinna stać w lodówce przez 30-40 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy