sałatki 22.01.2022

pikantna sałatka z funchozy

25 min
5 porcji
Pikantna sałatka z funchozą
nutria3000, stock.adobe.com
0

Interesujesz się egzotycznymi potrawami? W takim razie zdecydowanie powinieneś spróbować tej wspaniałej sałatki. Rola głównego składnika w nim należy do funchozy. Nie musisz gotować makaronu. Wystarczy zalać go wrzącą wodą przez 5 minut, a następnie dokładnie spłukać.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zagotuj wodę, dodaj mięso sojowe i gotuj przez 15 minut.

Połóż mięso na rozgrzanej patelni z olejem roślinnym i lekko zrumień.

Zalej Funchozę wrzącą wodą przez 5 minut.

Wrzuć makaron do durszlaka i spłucz pod bieżącą wodą.

Pokrój mięso sojowe i grzyby drzewne.

Zetrzyj ogórki i marchewki na specjalnej tarce.

Wymieszaj funchozę, marchewkę, grzyby, mięso i ogórki.

Osobno wymieszaj sosy sojowe i Worcester, olej sezamowy, sok z limonki, mielony imbir i sól.

Wlej sos do sałatki, wymieszaj i wstaw do lodówki na pół godziny.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy