sałatki 22.01.2022

sałatka ze szparagami, pieczoną czerwoną rybą i jajkami przepiórczymi

35 min
5 porcji
Sałatka ze szparagami, smażoną czerwoną rybą i jajkami przepiórczymi
kochabamba, stock.adobe.com
0

Kolejny świetny przepis dla miłośników szparagów. Obfita sałatka zastąpi pełny obiad i uzupełni zapasy witamin w organizmie. Szparagi powinny być lekko chrupiące. Aby to zrobić, natychmiast po ugotowaniu przenieś go do zimnej wody.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz szparagi, odetnij twarde krawędzie.

Zagotuj wodę, dodaj sól i szparagi. Gotuj przez 5-7 minut.

Natrzyj czerwoną rybę solą, koprem włoskim i skrop sokiem z cytryny.

Rozgrzej olej roślinny na patelni i smaż rybę do miękkości.

Pokrój ryby, szparagi, ziemniaki i obrane jajka.

Na osobnej patelni lekko zrumienić ziemniaki

Rozerwij liście sałaty na kawałki rękami.

Połącz liście sałaty, szparagi, jajka, ryby i ziemniaki.

Dodaj sól, oliwę z oliwek i delikatnie wymieszaj szczypcami do sałatek.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy