sałatki 22.01.2022

śledzie pod futrem z kiszoną kapustą

25 min
4 porcje
Śledź pod futrem z kiszoną kapustą
JackF, stock.adobe.com
0

Ten przepis na pewno spodoba się miłośnikom pikli-zwykła sałatka "Śledź pod futrem" jest przygotowywana z kiszoną kapustą. Może być podawany jako danie główne lub dodatkowe, a także jako przekąska do gorących napojów.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Śledź obrać, wypatroszyć i drobno posiekać. Posiekaj cebulę i kiszoną kapustę nożem, zetrzyj jajka i pozostałe warzywa.

Na szerokim talerzu ułóż warstwy śledzia, cebuli i ziemniaków. Sól, pieprz i posmaruj majonezem.

Dodaj kiszoną kapustę, marchewkę i buraki zmieszane z majonezem.

Udekoruj sałatkę majonezowymi wzorami i kruszonką jajeczną. Nalegaj 2 godziny w lodówce.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy