sałatki 22.01.2022

Sałatka z funchozy, szynki, selera i omletu

25 min
4 porcje
Sałatka z funchozy, szynki, selera i omletu
Chounchom, stock.adobe.com
0

Ostatnio w mojej rodzinie pojawiła się nowa tradycja — w każdą środę przygotowujemy azjatyckie potrawy. Najczęściej wybór pada na pikantne sałatki. Ostatnio wypróbowałem ten przepis. Tak bardzo wszystkim się podobał, że z pewnością muszę się nim z wami podzielić.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zalej Funchozę wrzącą wodą przez 5 minut.

Wrzuć do durszlaka i spłucz pod bieżącą wodą.

Jajka lekko ubij widelcem, solą i pieprzem.

Roztop masło na patelni, wlej masę jajeczną i gotuj pod przykryciem przez 5-6 minut.

Pokrój szynkę, łodygi selera i gotowy omlet.

Połącz funchozę, omlet, szynkę i seler.

W osobnym pojemniku połącz sos sojowy, ocet ryżowy, olej roślinny i czosnek przepuszczony przez prasę.

Wlej sos do sałatki, wymieszaj i wstaw do lodówki na pół godziny.

Olga Beznosiuk
Przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy