![Zupa z czerwonej soczewicy Zupa z czerwonej soczewicy](https://cdn.gotujznami.com.pl/images/22/a5bc390c18e7a23efaa5535ea391ab85.jpg)
Ten przepis jest wygodny, ponieważ jest przygotowywany szybko,prosto i z niedrogich produktów. Czerwona soczewica, w przeciwieństwie do innych roślin strączkowych, nie musi być moczona i gotowana przez długi czas, gotuje się dosłownie w 5 minut. I pomimo prostoty składników zupa jest gęsta, satysfakcjonująca i bardzo smaczna.
Składniki
- czerwona soczewica - 1 szkło
- cebula - 1 rzecz
- marchew - 1 rzecz
- wermiszel - 0,5 szklanki
- Olej roślinny - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Soczewicę opłucz, włóż do rondla, zalej wodą, zagotuj i gotuj na wolnym ogniu, aż całkowicie się ugotuje.
![Zupa z czerwonej soczewicy: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1 Zupa z czerwonej soczewicy: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1](https://cdn.gotujznami.com.pl/images/22/023cfe72534fc555aa6c2c53d444e71a.jpg)
Drobno posiekaj cebulę i smaż na oleju roślinnym do miękkości.
![Zupa z czerwonej soczewicy: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2 Zupa z czerwonej soczewicy: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2](https://cdn.gotujznami.com.pl/images/22/4057ca859286412f765750cf2becf2ee.jpg)
Obierz marchewki i zetrzyj na grubej tarce, dodaj cebulę na patelnię. Kontynuuj pieczenie przez kolejne 5-7 minut.
![Zupa z czerwonej soczewicy: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3 Zupa z czerwonej soczewicy: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3](https://cdn.gotujznami.com.pl/images/22/22bc07eca896d7fffdc35b17d6793925.jpg)
Dodaj pieczeń i makaron do garnka z soczewicą. Dopraw zupę solą i pieprzem. Gotuj przez kolejne 5 minut.
![Zupa z czerwonej soczewicy: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4 Zupa z czerwonej soczewicy: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4](https://cdn.gotujznami.com.pl/images/22/8b8664df3b143879965bfd84041fc2fc.jpg)
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy