pierwsze dania 15.07.2023

zupa z czerwonej soczewicy

35 min
7 porcje
Zupa z czerwonej soczewicy
0

Ten przepis jest wygodny, ponieważ jest przygotowywany szybko,prosto i z niedrogich produktów. Czerwona soczewica, w przeciwieństwie do innych roślin strączkowych, nie musi być moczona i gotowana przez długi czas, gotuje się dosłownie w 5 minut. I pomimo prostoty składników zupa jest gęsta, satysfakcjonująca i bardzo smaczna.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Soczewicę opłucz, włóż do rondla, zalej wodą, zagotuj i gotuj na wolnym ogniu, aż całkowicie się ugotuje.

Zupa z czerwonej soczewicy: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Drobno posiekaj cebulę i smaż na oleju roślinnym do miękkości.

Zupa z czerwonej soczewicy: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Obierz marchewki i zetrzyj na grubej tarce, dodaj cebulę na patelnię. Kontynuuj pieczenie przez kolejne 5-7 minut.

Zupa z czerwonej soczewicy: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Dodaj pieczeń i makaron do garnka z soczewicą. Dopraw zupę solą i pieprzem. Gotuj przez kolejne 5 minut.

Zupa z czerwonej soczewicy: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Zdjęcie: Julia Zubkova

Julia Zubkowa
przepis dodał (a):
Julia Zubkowa
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy