Nawet bez mięsa barszcz wegetariański z fasolą jest bardzo satysfakcjonujący i rozgrzewający. To idealny przepis na zimne pory roku, kiedy chcesz czegoś tak gęstego i solidnego, jak to tylko możliwe. Nawiasem mówiąc, w rzeczywistości jest dość dietetyczny.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zalej fasolę wodą przez noc i gotuj następnego lenistwa.
Pokrój buraki w paski i smaż przez 5 minut z mielonym czosnkiem i przyprawami.
Dodaj startą marchewkę i posiekaną cebulę, a po kilku minutach posiekane pomidory i paprykę.
Gotuj warzywa przez 5-7 minut, dodaj koncentrat pomidorowy i sok z cytryny i wymieszaj.
Gdy fasola jest ugotowana, Dodaj do niej warzywa, a po 2-3 minutach posiekaną kapustę.
Po 3-4 minutach zdejmij barszcz wegetariański z ognia i pozostaw do zaparzenia.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy