przekąski 21.06.2023

galaretka z golonki

4 godz. 35 min.
12 porcji
Galaretka z golonki
Peredniankina, stock.adobe.com
0

Na pewno musisz wypróbować ten przepis. Galaretka z golonki okazuje się niezwykle smaczna i doskonale zamraża. Aby Twoja ulubiona przekąska była piękniejsza, wlej ją do nietypowych kształtów. Na przykład użyłem silikonowej muffinki.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umieść kurczaka i golonkę na patelni.

Dodaj wodę, obraną cebulę i gotuj przez 3,5 godziny na małym ogniu.

Usuń cebulę, dodaj marchewkę i czarny pieprz. Gotuj przez kolejne 45 minut.

Wyjmij mięso i marchewkę, połóż na talerzu, odłóż na bok do ostygnięcia.

Dodaj sól i czosnek przepuszczony przez prasę do gotującego się bulionu. Gotuj przez kolejne 3-5 minut.

Rozłóż kurczaka i golonkę na kawałki, oddzielając mięso od kości.

Pokrój marchewki i kawałki mięsa, włóż do kokilek.

Odcedź bulion i wlej do kokilek. Usuń galaretkę na 6 godzin w chłodnym miejscu.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy