przekąski 09.02.2022

forszmak ze szprotami

25 min
4 porcje
Forshmak ze szprotami
Tkachenko Alexey, stock.adobe.com
0

Forshmak ze szprotami jest dobry, ponieważ jest przygotowywany jeszcze łatwiej i szybciej niż zwykle. Możesz nawet obejść się bez maszynki do mięsa do woli – po prostu zetrzyj szproty widelcem i zetrzyj wszystko na drobnej tarce. Ale to już zależy od konsystencji, którą chcesz uzyskać.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ugotuj jajka na twardo, ostudź i grubo posiekaj.

Zmiel szproty, jajka i cebulę w blenderze.

Dodaj topiony ser i masło i jeszcze raz posiekaj.

Dopraw forshmak majonezem i przyprawami.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy