sałatki 22.01.2022

Sałatka warstwowa & 171; Słonecznik & 187;

20 min
5 porcji
Sałatka warstwowa
Anna żurawia, stock.adobe.com
0

Proponuję dziś przygotować bardzo piękną i pyszną sałatkę słonecznikową. Dzieci po prostu go uwielbiają. Podawaj takie danie na świątecznym stole lub gotuj po prostu. Zawsze rozweseli i zachwyci pysznym smakiem!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wyjmij szproty ze słoika i rozgnieć widelcem.

Obierz cebulę, posiekaj i opłucz.

Wymieszaj cebulę z octem, cukrem i mielonym pieprzem. Przykryj i odstaw na 10 do 15 minut.

Pokrój ogórki, obrane jajka i ziemniaki w drobną kostkę.

Ułóż sałatkę warstwami w następującej kolejności: ziemniaki, marynowana cebula, szproty, ogórki i jajka. Po ziemniakach i jajkach dodaj sól, mielony pieprz, majonez.

Rozłóż grubo kukurydzę na całej powierzchni.

Ułóż chipsy po bokach, naśladując płatki słonecznika. Przed podaniem zaparz sałatkę przez 1,5-2 godziny w lodówce.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy