sałatki 22.01.2022

Sałatka warstwowa z wołowiną, pieczonymi pieczarkami, ogórkami i jajkami

25 min
5 porcji
Sałatka warstwowa z wołowiną, smażonymi pieczarkami, ogórkami i jajkami
ArtCookStudio, stock.adobe.com
0

Naucz się robić Francuskie sałatki? Radzę zacząć od tego prostego przepisu. Ugotuj mięso i jajka z wyprzedzeniem, ale pieczarki powinny być świeżo ugotowane. Przestrzegaj kolejności warstw, nie zapomnij o soli, pieprzu i majonezie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój wołowinę, pieczarki, ogórki i zioła.

Obierz jajka i posiekaj.

Rozgrzej olej roślinny na patelni i smaż pieczarki do miękkości.

Ułóż sałatkę warstwami w następującej kolejności: wołowina, jajka, ogórki i smażone pieczarki. Po każdej warstwie dodaj sól, pieprz i majonez.

Grubo posyp sałatkę posiekanymi ziołami i wstaw do lodówki na 2 godziny.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy