sałatki 22.01.2022

Sałatka śródziemnomorska z czerwoną rybą

15 min
3 porcje
Śródziemnomorska sałatka z czerwoną rybą
alicja neumiler, stock.adobe.com
0

Dania z czerwonej ryby powinny być w diecie tak często, jak to możliwe. Są nie tylko smaczne, ale także zaskakująco zdrowe. Szybsze i najłatwiejsze jest przygotowanie sałatki z ryb. Dzisiaj podzielę się z wami popularnym przepisem na kuchnię śródziemnomorską.

Składniki

do sałatki:
do tankowania:
  • miód (płynny) – 1 art.
  • oregano - 1 łyżeczka
  • oliwa z oliwek - 2 art.
  • sok z cytryny - 1 art.

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój czerwoną rybę na cienkie plasterki.

Rozerwij liście sałaty na kawałki rękami.

Pokrój twardy ser na małe kostki.

W małym pojemniku połącz miód, sok z cytryny, olej i oregano.

Wymieszaj liście sałaty, ryby, orzechy, ser, oliwki i oliwki.

Dodaj sól, delikatnie wymieszaj i polej sałatkę przygotowanym dressingiem.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy