sałatki 22.01.2022

Sałatka z tuńczykiem i zieloną fasolką

20 min
1 porcja
Sałatka z tuńczykiem i fasolką szparagową
Marco Mayer, stock.adobe.com
0

Na pierwszy rzut oka bardzo prosta sałatka z tuńczykiem i zieloną fasolką ma bardzo oryginalny smak. Dodaję do niego różne zboża w nastroju. Najlepiej nadaje się tutaj ryż lub bulgur ugotowany do stanu al dente.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zagotuj bulgur lub ryż i pozwól mu trochę ostygnąć.

Zetrzyj tuńczyka widelcem tak drobno, jak to możliwe, dopraw i dodaj zmiażdżony czosnek. Jeśli tuńczyk jest we własnym soku-dodaj trochę majonezu lub oleju.

Fasolkę szparagową pokrój losowo i gotuj przez 4-5 minut, aż będzie miękka.

Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki i udekoruj sałatkę listkami mięty.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy