sałatki 22.01.2022

Sałatka z kalmarami, awokado, grzybami i jajkiem

20 min
4 porcje
Sałatka z kalmarami, awokado, grzybami i jajkiem
ArtCookStudio, stock.adobe.com
0

Ta sałatka to prawdziwa uczta smaków! Podaj go na świątecznym stole i upewnij się, że nie pozostanie bez uwagi. Możesz gotować z pieczarkami, boczniakami i grzybami leśnymi. Najważniejsze jest, aby najpierw dobrze je usmażyć.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Awokado obrać, pokroić i skropić sokiem z cytryny.

Pokrój gotowane kalmary, grzyby, obrane jajka i cebulę.

Roztop masło na patelni, dodaj cebulę z grzybami i smaż do miękkości.

Połącz kalmary, jajka, awokado i smażone grzyby z cebulą.

Sól, pieprz i dopraw majonezem.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy