sałatki 22.01.2022

sałatka mięsna & 171; świąteczna & 187;

20 min
3 porcje
Sałatka mięsna
Martin Turzak, stock.adobe.com
0

Steki wołowe tworzą doskonałe sałatki. Nadają się na specjalną okazję i przypadną do gustu nawet wyrafinowanym smakoszom. Spróbuj wybrać kawałki mięsa o pożądanej grubości, w przeciwnym razie trudno będzie osiągnąć idealne usmażenie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz stek wołowy i dokładnie osusz ręcznikiem papierowym.

Posyp mięso solą morską, mielonym pieprzem i pozostaw na 10 minut w temperaturze pokojowej.

Roztop masło na patelni i smaż stek przez 3 minuty z obu stron na szybkim ogniu. Dostosuj czas pieczenia do swoich upodobań.

Połóż gotowy stek na desce i pokrój.

Przekrój pomidory koktajlowe na pół.

Pokrój parmezan w cienkie plasterki.

Połącz rukolę, pomidory koktajlowe, wołowinę i parmezan.

Dodaj zmielony pieprz, sól, oliwę z oliwek i wymieszaj.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy