sałatki 22.01.2022

Sałatka z czerwonej fasoli z kalmarami i grzankami

10 min
6 porcji
Sałatka z czerwonej fasoli z kalmarami i krakersami
qwartm, stock.adobe.com
0

Jeden z najłatwiejszych przepisów. Nawet jeśli musisz gotować kalmary, gotowanie nie zajmie ci dużo czasu. Danie okazuje się bardzo satysfakcjonujące i smaczne. Ugotuj go tuż przed podaniem, ponieważ grzanki szybko się namoczą.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój kalmary i warzywa. Zetrzyj ser na drobnej tarce.

Wrzuć fasolę do durszlaka i spłucz.

Wszystko wymieszaj, dodaj krakersy, czosnek przepuszczony przez prasę.

Pieprz, sól i dopraw sałatkę majonezem.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy