sałatki 22.01.2022

Sałatka z fasolą i pieczoną papryką

1 godz. 0 min.
4 porcje
Sałatka z fasolą i pieczoną papryką
Petia, stock.adobe.com
0

Ciekawą cechą tej sałatki z fasolą jest to, że papryka musi być najpierw upieczona. Jest też kilka subtelności z cięciem składników, które omówię dalej w przepisie. Wynik jest zdecydowanie wart wysiłku!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Namocz oba rodzaje fasoli przez noc i gotuj do miękkości.

Piecz paprykę w folii, aż pojawią się lekkie opalenizny.

Zmiel paprykę, chili, seler, czosnek, zieloną cebulę i zioła tak drobno, jak to możliwe.

Wrzuć sałatkę i dopraw oliwą z oliwek.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy