sałatki 22.01.2022

Sałatka z gotowanej czerwonej ryby

30 min
4 porcje
Sałatka z gotowanej czerwonej ryby
freeskyline, stock.adobe.com
0

W sezonie młodych ziemniaków koniecznie spróbuj zrobić tę sałatkę. Jest sycący, smaczny i zdrowy. Jogurt naturalny z aromatycznym koperkiem doskonale spełnia rolę dressingu. Pamiętaj, aby podać kilka plasterków cytryny do sałatki.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umieść czerwoną rybę w garnku z zimną wodą.

Dodaj sól, liść laurowy i gotuj przez 15 minut.

Schłodzić rybę, pokroić i skropić sokiem z cytryny.

Pokrój ziemniaki, zioła i koperek.

Połącz ryby, ziemniaki, zioła, sól i mielony pieprz.

Dodaj jogurt, posyp koperkiem i wymieszaj.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy