pierwsze dania 18.02.2022

zupa grochowa puree z ciecierzycy

30 min
4 porcje
Zupa grochowa
shaiith, stock.adobe.com
0

Jeśli kochasz rośliny strączkowe, proponuję poeksperymentować z ich kombinacjami. Tym razem zmieszałam w jednej zupie-puree z mrożonego zielonego groszku i ciecierzycy w puszkach. A co im się udało-dowiesz się dalej.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Smaż posiekaną cebulę, chili, czosnek i posiekaną natkę pietruszki dosłownie przez kilka minut.

Zagotuj bulion i dodaj zielony groszek.

Po 2 minutach dodaj smażenie i gotuj wszystko razem przez 10 minut.

Dodaj ciecierzycę, zagotuj trochę więcej i zmiel zupę blenderem.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy