pierwsze dania 17.03.2022

zupa grochowa z pieczonym boczkiem

1 godz. 0 min.
4 porcje
Zupa grochowa ze smażonym boczkiem
azurita, stock.adobe.com
0

Najsmaczniejsza i najbardziej aromatyczna zupa grochowa pochodzi ze smażonego boczku. Mówię Ci, jak gotować w domu. A do tego potrzebujesz bardzo niewielu składników, a wszystkie są bardzo przystępne cenowo!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Namocz wcześniej posiekany groszek przez godzinę.

Napełnij go bulionem i gotuj przez 30 minut.

Dodaj wędzone mięso i losowo pokrojone warzywa. Gotuj przez kolejne 20-30 minut.

Wyjmij wędzone mięso i posiekaj do podania. Zmiksuj zupę blenderem.

Podsmaż boczek osobno, aż się zarumieni. Posyp zupę na wierzchu.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy