sałatki 22.01.2022

Śledź pod futrem "dietetyczny"

1 godz. 0 min.
4 porcje
Śledź pod futrem
vitaliybelozerov, stock.adobe.com
0

Planowany jest świąteczny stół, a wśród Twoich gości będą zwolennicy zdrowego odżywiania? Okaż troskę, przygotuj dla nich śledzie dietetyczne pod futrem. Podawaj sałatkę partiami, udekorowaną przepysznymi ziołami i cytryną.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Buraki i marchewki natrzyj cytryną, solą i pieprzem. Zawiń osobno w folię i wyślij do piekarnika do pieczenia, aż będzie gotowy. Ostudzić, obrać i zetrzeć na grubej tarce.

Pokrój śledzie i cebulę na małe kawałki.

Wymieszaj trochę majonezu z sokiem z buraków i zachowaj do dekoracji.

Użyj pierścienia do gotowania, aby złożyć sałatkę warstwami. Najpierw ułóż śledzie, a następnie cebulę i marchewkę. Sól, pieprz i posmaruj majonezem.

Dodaj warstwę buraków, zdejmij pierścień i posmaruj sałatkę ze wszystkich stron różowym majonezem. Udekoruj ziołami, plasterkiem cytryny i wstaw do lodówki na 1,5 godziny.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy