sałatki 22.01.2022

Śledź pod futrem"morska księżniczka"

25 min
4 porcje
Śledź pod futrem
olyasolodenko, stock.adobe.com
0

Jeśli chcesz ugotować śledzie pod futrem według nowego przepisu, dodaj kapustę morską. Moja rodzina lubiła taką sałatkę, a nawet wymyśliliśmy przyzwoitą nazwę - "morska księżniczka"!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Śledź obrać, wypatroszyć i pokroić na małe kawałki.

Posiekaj cebulę i kapustę morską nożem, zetrzyj gotowane warzywa.

Połóż śledzie na talerzu, a następnie cebulę i warstwę ziemniaków. Pieprz, sól i posmaruj majonezem.

Dodaj marchewkę, kapustę morską i posyp skórką z cytryny.

Ułóż buraki na wierzchu i posmaruj majonezem. Jeśli przygotowujesz sałatkę na Nowy Rok, to za pomocą kopru i kukurydzy możesz ułożyć choinkę z zabawkami lub wymyślić własną wersję.

Nalegaj na sałatkę przez 1,5 godziny w lodówce, aby dobrze się namoczyła.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy