sałatki 22.01.2022

gruzińska sałatka z czerwoną fasolą i wołowiną

1 godz. 40 min.
4 porcje
Gruzińska sałatka z czerwoną fasolą i wołowiną
Anna żurawia, stock.adobe.com
0

W przypadku tak aromatycznej i pikantnej gruzińskiej sałatki wołowina powinna dosłownie rozpłynąć się w ustach. Dlatego miej czas i cierpliwość, aby go upiec. Jednocześnie możesz gotować fasolę i obejść się bez konserw.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Piecz wołowinę w folii przez około 1.5 godziny w 180 stopniach i rozłóż na cienkie włókna.

Namocz fasolę przez noc i gotuj do miękkości.

Pokrój cebulę i paprykę w paski. Zmiel kolendrę, orzechy, chili i czosnek.

Wymieszaj wszystkie składniki, dopraw sałatkę i dopraw oliwą z octu winnego.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy