sałatki 22.01.2022

Olivier z wołowiną i marynowanymi pieczarkami

20 min
6 porcji
Olivier z wołowiną i marynowanymi pieczarkami
GMMaria, stock.adobe.com
0

Różnorodność przepisów Oliviera nadal zaskakuje - stosuje się różne rodzaje mięsa, a następnie ciekawe dodatki. Tym razem proponuję zrobić Oliviera z marynowanymi pieczarkami. Doskonale zastępują ogórki. Sałatka jest umiarkowanie słona, kwaśna i soczysta.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój wołowinę, marchewkę, ziemniaki, jajka i pieczarki w kostkę tej samej wielkości.

Zielony groszek wrzuć do durszlaka, opłucz pod bieżącą wodą i lekko osusz na ręczniku papierowym.

Wymieszaj mięso, marchewkę, ziemniaki, jajka, groszek i pieczarki w głębokiej misce.

Sól, pieprz i dodaj majonez. Delikatnie wymieszaj sałatkę łyżką.

Ułóż Oliviera zjeżdżalnią na ładnym talerzu i posyp drobno posiekanymi ziołami.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy