sałatki 22.01.2022

sałatka z wątróbki drobiowej, mango i szpinaku

25 min
3 porcje
Sałatka z wątróbki drobiowej, mango i szpinaku
kochabamba, stock.adobe.com
0

Planujesz specjalne menu? Pamiętaj, aby dodać tę sałatkę. Wybierz dla niego tylko dojrzałe mango. Możesz to ustalić, naciskając palcami skórkę. Powinien być elastyczny i umiarkowanie miękki. Zwiotczałe owoce są zawsze bez smaku, a twarde są kwaśne.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz wątróbkę drobiową i dokładnie osusz ręcznikami papierowymi.

Rozgrzej olej roślinny na patelni i smaż wątrobę do miękkości. Na koniec sól i pieprz.

Mango obrać ze skórki, pestki i pokroić.

Rozerwij szpinak na kawałki rękami.

Połącz wątróbkę drobiową, mango i szpinak.

Dodaj zmielony pieprz, sól do smaku i delikatnie wymieszaj.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy