sosy 30.06.2023

czerwony sos do pizzy

15 min
2 porcje
Czerwony sos do pizzy
jalisko, stock.adobe.com
0

Zwykle przygotowuję płynne przyprawy do smaku, używając wszystkiego, co mam pod ręką. Pewnego dnia w trakcie kolejnego eksperymentu dostałem niesamowity czerwony sos do pizzy. Idealna równowaga smaków i cudowny aromat tak bardzo mi się podobał, że postanowiłam spisać dokładny przepis.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Paprykę przekrój na pół, obierz nasiona i łodygę, drobno posiekaj.

Posiekaj obrany czosnek i cebulę.

Podsmaż cebulę z czosnkiem na oleju na złoty kolor.

Dodaj paprykę i gotuj przez kolejne 3-5 minut, często mieszając.

Wymieszaj koncentrat pomidorowy, wodę, cukier, sól i przyprawy.

Wlej półfabrykat na patelnię z pieczonymi warzywami i gotuj przez 2 minuty.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy