sosy 15.06.2023

uzbecki sos do manti

20 min
6 porcji
Uzbecki sos do manti
New Africa, stock.adobe.com
0

W kuchni uzbeckiej taka przyprawa nazywa się Santan. Zwykle do jego przygotowania używa się kilku rodzajów ostrej papryki. Miałem tylko jeden i nadal było bardzo smaczne. Spróbuj zrobić uzbecki sos do manti według tego przepisu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posiekaj ostrą paprykę i obrany czosnek w blenderze.

Umieść powstałą masę na rozgrzanej patelni z olejem i smaż przez 2 minuty.

Wymieszaj koncentrat pomidorowy z wodą, cukrem i solą.

Wlać na patelnię z pieczeniem, dodać paprykę, mielony pieprz i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut na małym ogniu.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy