sosy 14.06.2023

pesto z kolendry

7 min
4 porcje
Pesto z kolendry
karaidel, stock.adobe.com
0

Zielonym sosem można doprawić spaghetti i dania mięsne. Jest również często dodawany do sałatek i po prostu podawany z chrupiącymi grzankami. Pesto z kolendry jest przygotowywane na tej samej zasadzie, co z bazylii. Czasami zamiast orzeszków piniowych używa się migdałów.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Suszone orzeszki piniowe przez kilka minut na patelni.

Zetrzyj parmezan na drobnej tarce.

Umieść kolendrę, obrany czosnek, parmezan i orzechy w misce blendera. Zmiel do uzyskania gładkości.

Dodaj sól, pieprz, olej, sok z cytryny i włącz blender na kolejne kilka minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy