sosy 23.06.2023

sos beszamelowy do pizzy

10 min
2 porcje
Sos beszamelowy do pizzy
qwartm, stock.adobe.com
0

Nadaj kuchni włoskiej odrobinę francuskiego wyrafinowania: zrób sos beszamelowy do pizzy! Jego delikatny mleczny smak stanowi idealną bazę do nadzienia z grzybów i sera. Sos nie powinien być zbyt gęsty, w przeciwnym razie trudno będzie z nim pracować.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Roztop masło na patelni, dodaj mąkę i smaż na złoty kolor, często mieszając.

Dodaj mleko, jogurt i czosnek przepuszczony przez prasę. Wymieszaj, aby nie było grudek.

Dodaj sól, gałkę muszkatołową i smaż przez 3-5 minut na małym ogniu.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy