przekąski 20.06.2023

Rolada z bakłażana

55 min
4 porcje
Bułka z bakłażana
0

Latem często robię bułkę z bakłażanem. Oryginalna przekąska wcale się nie nudzi i zawsze jest spożywana bardzo szybko. Do nadzienia zwykle używa się papryki. Można go smażyć lub piec, jak opisano w dalszej części przepisu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój bakłażany wzdłuż na grube talerze.

Wymieszaj z masłem, sosem sojowym i solą.

Połóż na wyłożonej blasze do pieczenia i piecz przez 15 minut w 190 stopniach.

Piecz paprykę osobno w piekarniku przez 15-20 minut.

Wyjmij z piekarnika, przykryj folią spożywczą i odstaw na 15 minut.

Usuń skórkę, oddziel miąższ od nasion i łodyg.

Przykryj powierzchnię roboczą folią spożywczą. Ułóż talerze bakłażana na stole, układając je jeden na drugim. Powinieneś dostać prostokątne płótno warzywne.

Pieprz i posyp posiekanym czosnkiem.

Rozłóż miąższ pieczonej papryki i zwiń bułkę.

Włóż przedmiot do lodówki na 3 godziny.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy