przekąski 02.07.2023

Rolada pita z pasztetem

45 min
4 porcje
Bułka pita z pasztetem
0

Możesz zawinąć wszystko w chleb pita. Staje się jeszcze wygodniejsze, jeśli pod ręką jest już jednorodne nadzienie, takie jak pasztet. Taka bułka jest podwójnie dobrze nasycona, a następnie łatwo ją ostrożnie pokroić na stół i nie rozpadnie się.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj wątróbkę drobiową przez 20-30 minut, aż będzie miękka.

Drobno posiekaj cebulę i marchewkę i smaż do miękkości na mieszance masła.

Przerwij smażenie i wątrobę blenderem, dopraw pasztet do smaku.

Dodaj ser śmietankowy i wymieszaj.

Rozłóż pasztet na arkuszu pita, zwiń ciasną bułkę i pokrój na porcje.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy