przekąski 27.07.2023

pomidory po koreańsku z marchewką

15 min
4 porcje
Pomidory po koreańsku z marchewką
0

Często robię pikantne przekąski i sałatki. A jeśli zimą musisz ograniczyć się do marchwi, buraków i kapusty, to latem jest o wiele więcej opcji. Moje gospodarstwo domowe bardzo lubi Koreańskie pomidory z marchewką. Dzielę się z Tobą przepisem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój pomidory, zioła, ostrą paprykę, obraną cebulę i czosnek.

Zetrzyj marchewki na specjalnej tarce.

Wymieszaj marchewki z przyprawami i cukrem, polej gorącym olejem. Wymieszaj, przykryj folią spożywczą i odłóż na bok na 10 minut.

Wymieszaj marynowaną marchewkę z pomidorami, ziołami, ostrą papryką, cebulą i czosnkiem.

Dodaj ocet, sól, sezam i jeszcze raz wymieszaj. Włóż przekąskę do lodówki na 3 godziny.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy