przekąski 08.02.2022

panierowane krewetki

25 min
4 porcje
Krewetki w panierce
MSPhotographic, stock.adobe.com
0

Panierowane krewetki to bardzo ciekawa i smaczna przekąska do piwa. Ale jest kilka ważnych niuansów, które należy wziąć pod uwagę, aby gęsta, tłusta panierka nie zagłuszyła smaku głównego składnika.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ubij jajka z gazowaną wodą mineralną i przyprawami. Dodaj mąkę i wymieszaj.

Zanurz krewetki w cieście i pozwól im trochę spłynąć.

Posiekaj bułkę tartą tak drobno, jak to możliwe i zwiń w nią krewetki.

Smaż krewetki w głębokim tłuszczu przez 2 minuty, aż będą złote.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy