pierwsze dania 22.01.2022

barszcz z pomidorami

1 godz. 30 min.
4 porcje
Barszcz z pomidorami
iaroshenko, stock.adobe.com
0

Dodawanie pomidorów do barszczu lub ograniczanie się do pasty pomidorowej jest kwestią osobistych preferencji każdej gospodyni domowej. Moim zdaniem obie opcje są dobre na swój sposób. Więc proponuję eksperymentować i próbować!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Grubo posiekaj kurczaka, przykryj wodą i gotuj do miękkości.

Posiekaj kapustę, pokrój ziemniaki w kostkę, posiekaj cebulę i zetrzyj buraki z marchewką. Pokrój pomidory w plasterki.

Lekko podsmaż buraki i wlej do nich 2 szklanki bulionu. Dodaj ocet i gotuj na wolnym ogniu przez 15-20 minut.

Wyślij ziemniaki do garnka z wrzącym bulionem, a po 5 minutach kapustę.

Osobno podsmaż cebulę z marchewką do miękkości.

Wyślij buraki, pieczeń i pomidory do garnka, dopraw i gotuj, aż warzywa się ugotują.

Dopraw Barszcz zmiażdżonym czosnkiem.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy