przekąski 30.06.2023

pasztet z wątróbki wieprzowej w autoklawie

1 godz. 30 min.
4 porcje
Pasztet z wątróbki wieprzowej w autoklawie
Nickola_Che, stock.adobe.com
0

Gotowanie pasztetów w autoklawie jest bardzo łatwe i wygodne. W tym ponadczasowy klasyk, taki jak pasztet z wątróbki wieprzowej. Musisz tylko wziąć pod uwagę kilka niuansów, ale opowiem o nich bardziej szczegółowo w przepisie. Używam go od kilku lat i bardzo polecam.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posiekaj i podsmaż marchewkę z cebulą.

Wcześniej moczyć wątrobę przez godzinę w zimnej wodzie. Opłucz i pokrój.

Gotuj wątrobę przez około 30 minut, aż będzie miękka.

Dodaj posiekaną wątrobę do warzyw i smaż przez kilka minut.

Wlej śmietanę, dopraw i zagotuj.

Zmiel wszystko za pomocą blendera lub maszynki do mięsa.

Wymieszaj z miękkim masłem.

Włóż pasztet do słoików i wyślij do autoklawu na 25 minut w 110 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy