przekąski 30.06.2023

chipsy warzywne

5 godz. 0 min.
4 porcje
Chipsy warzywne
Natalia Hanin, stock.adobe.com
0

Chrupiące, aromatyczne chipsy można przygotować nie tylko z ziemniaków, ale także z szerokiej gamy warzyw. Co więcej, nie potrzebujesz do tego specjalnego sprzętu. W razie potrzeby można to zrobić w domu. A potem powiem ci dokładnie, jak.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój wszystkie warzywa w cienkie okrągłe plastry.

Połóż bakłażany na ręcznikach papierowych, przykryj więcej ręcznikami papierowymi i pozostaw pod prasą na kilka minut, aby usunąć nadmiar wilgoci.

Suszyć frytki w suszarce lub w uchylonym piekarniku w temperaturze 70-80 stopni w jednej warstwie do pożądanego stanu. Zwykle jest to 4-5 godzin.

Dopraw je do smaku.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy