przekąski 08.02.2022

Muhammara z granatem

1 godz. 0 min.
4 porcje
Muhammara z granatem
sugar0607, stock.adobe.com
0

Już jasna i pikantna muhammara jest bardzo ozdobiona ciekawymi dodatkami. Na przykład słodko-kwaśne ziarna granatu. Ale pamiętaj, aby wybrać najbardziej dojrzały i piękny owoc, aby smak był jak najbardziej zrównoważony.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Piecz paprykę w folii w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez około 35 minut.

Obierz go ze skóry i nasion i zmiel w blenderze z chili i czosnkiem.

Dodaj posiekane orzechy, przyprawy i olej do okruchów i jeszcze raz posiekaj.

Na koniec dodaj ziarna granatu i zamieszaj muhammara.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy