przekąski 11.02.2022

marchewki po koreańsku bez cebuli i octu

15 min
6 porcji
Marchewki po koreańsku bez cebuli i octu
Atlas, stock.adobe.com
0

Ponieważ będziemy gotować bez cebuli, zastąpimy ocet sokiem z cytryny. Takie marchewki są bardziej miękkie i delikatne. Zwykle używam tego przepisu, gdy przy stole gromadzi się wielu gości. W takim przypadku jestem pewien, że danie spodoba się wszystkim.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zetrzyj marchewki na specjalnej tarce.

Dodaj cukier, sól i przyprawy. Wymieszaj i odłóż na bok na 15-20 minut.

Dobrze rozgrzej olej roślinny na patelni i wlej do miski z marchewką.

Dodaj sok z połowy cytryny i czosnek przepuszczony przez prasę. Wymieszaj, przykryj i wstaw do lodówki na 2-3 godziny.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy