przekąski 04.07.2023

kanapki z ciasta francuskiego

20 min
10 porcji
Kanapki z ciasta francuskiego
esben468635, stock.adobe.com
0

Jeśli czas na to pozwala, przekąskę można przygotować ciekawiej. Na przykład zaskocz gości wykwintnymi kanapkami z ciasta francuskiego. Powinienem cię ostrzec, że formy są dość kruche i często pękają. Z tego powodu radzę zawsze robić je z marginesem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozmrozić ciasto francuskie i rozwałkować.

Wyciśnij kubki z kubkiem. W połowie kółek wyciśnij środek mniejszą szklanką, aby utworzyć pierścień.

Umieść pierścień na kółku, przenieś na wyłożoną blachę do pieczenia i piecz przez 20 minut w piekarniku w temperaturze 180 stopni.

Rzodkiewki pokrój w cienkie plasterki.

Pokrój czerwoną rybę na plasterki, skrop sokiem z cytryny i posyp ziołami prowansalskimi.

Zwiń rybę i umieść w zagłębieniu.

Dodaj czerwony kawior, kółko rzodkiewki i udekoruj zieloną cebulą.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy