przekąski 22.01.2022

Wegańskie bułki warzywne

40 min
4 porcje
Wegańskie bułki warzywne
vitaly tiagunov, stock.adobe.com
0

Bułki warzywne nie są gorsze niż bułki rybne. Zachowują ten szczególny posmak, za który tak bardzo cenimy kuchnię japońską. Podawaj je tradycyjnie-z sosem sojowym lub teriyaki, z wasabi i marynowanym imbirem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ugotuj umyty ryż we wrzącej wodzie do miękkości.

Połącz ocet, sól i cukier, dodaj do ryżu i wymieszaj.

Na arkuszach nori ułóż równą warstwę ryżu, nie sięgając do krawędzi. Lekko zwilż krawędź wodą.

Pokrój wszystkie warzywa w paski i ułóż nadzienie po stronie przeciwnej do wolnej krawędzi. Dodaj sałatę.

Zwinąć ciasne rolki specjalną matą i pokroić wilgotnym nożem.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy