przekąski 30.06.2023

galaretka z nóg wieprzowych i kurczaka

4 godz. 50 min.
10 porcji
Galaretka z nóg wieprzowych i kurczaka
JackF, stock.adobe.com
0

Często obfita przekąska jest podawana na stole noworocznym. Proponuję nie czekać na święta i przygotować ulubione danie już w ten weekend. Spróbuj ugotować galaretkę z nóg wieprzowych i kurczaka. Ten przepis nigdy mnie nie zawiódł.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zeskrob nogi wieprzowe nożem i moczyć przez 3 godziny w zimnej wodzie.

Pokrój kurczaka na ćwiartki i spłucz.

Włóż nogi i kurczaka do garnka, dodaj przyprawy, wodę i gotuj przez 4 godziny na małym ogniu.

Dodaj obraną cebulę i gotuj przez kolejne 30 minut.

Wyjmij kurczaka, udka wieprzowe i cebulę z bulionu. Cebulę wyrzucić, mięso ostudzić, oddzielić od kości i drobno posiekać.

Odcedź bulion, dodaj sól i gotuj przez 2 minuty.

Włóż mięso do przygotowanych pojemników, zalej bulionem i umieść w chłodnym miejscu na 6 godzin.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy