przekąski 18.07.2023

chipsy serowe

20 min
4 porcje
Chipsy serowe
Maren Winter, stock.adobe.com
0

Przygotowanie chrupiącej przekąski jest proste. Najważniejsze jest, aby śledzić moment, w którym chipsy serowe są wystarczająco suche i nadal nie zaczynają się palić. Spieszę ostrzec, że jest to kwestia praktyki i nie rozpaczaj, jeśli pierwsze dwie partie zostaną mocno usmażone lub upieczone.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zetrzyj oba rodzaje sera.

Przenieś do miski, dodaj przyprawy i wymieszaj.

Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia i ułóż wyspy z masą serową daleko od siebie. Nie używaj dużo sera, muszą być "przezroczyste", aby w końcu stopić się i utworzyć ładną siatkę.

Piecz przez 3-5 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Postępuj zgodnie z procesem: obrabiany przedmiot powinien się rozjaśnić, a krawędzie lekko się zrumienią.

Wyjmij blachę do pieczenia, oddziel chipsy serowe od papieru i ułóż nową partię. Powtarzaj kroki, aż skończy się ser.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy