przekąski 05.12.2022

Bruschetta z awokado, łososiem i twarogiem

15 min
4 porcje
Bruschetta z awokado, łososiem i twarogiem
vivoo, stock.adobe.com
0

Łosoś, awokado i twarożek - jak dla mnie najbardziej harmonijne połączenie produktów. Takie bruschetty są bardzo lubiane w mojej rodzinie. Delikatna struktura sera, plasterki lekko osolonej ryby, chrupiąca bagietka-smaczna, sycąca i wykwintna. Dzielę się prostym przepisem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój bagietkę i opiekaj na patelni bez oleju z obu stron na złoty kolor.

Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę, łyżką wyjąć miąższ i pokroić w cienkie plasterki.

Opiekane kromki chleba posmarować twarogiem, na wierzch ułożyć pokrojoną w plasterki rybę i awokado.

Podczas serwowania udekoruj bruschetty dowolną zielenią.

Katarzyna Parszyna
przepis dodał (a):
Katarzyna Parszyna
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy