przekąski 28.06.2023

bułki z tuńczykiem

25 min
4 porcje
Bułki z tuńczykiem
ismishko, stock.adobe.com
0

To danie jest przygotowywane z surowej ryby, dlatego należy je wcześniej umieścić w zamrażarce na 1 godzinę. Następnie możesz gotować bułki z tuńczykiem zgodnie z przepisem. Cóż, chyba że chcesz uzupełnić przekąskę świeżym ogórkiem lub maślanym awokado.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ryż opłucz kilka razy, zalej świeżą wodą i gotuj przez 10 minut.

Odcedź, wymieszaj gorący ryż z octem i cukrem. Przykryj i odłóż na bok na 10 minut.

Pokrój tuńczyka w długie kostki i skrop sokiem z cytryny.

Rozłóż bambusową matę na stole, umieść arkusz nori na wierzchu.

Ułóż warstwę ryżu i lekko ubij.

Na szerokiej krawędzi ułóż ser śmietankowy i filety z tuńczyka w paski.

Użyj maty, aby zwinąć ciasną rolkę.

Pokrój na porcje, połóż na talerzu i podawaj.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy