przekąski 26.06.2023

Julienne z pieczarkami i serem w piekarniku

35 min
2 porcje
Julienne z grzybami i serem w piekarniku
Jukov studio, stock.adobe.com
0

Możesz wziąć ten przepis, nawet jeśli nie świecisz umiejętnościami kulinarnymi. Z łatwością ugotujesz pyszną julienne z grzybami i serem. Składniki są najpierw smażone do połowy, a następnie pieczone z serem w piekarniku. Bardzo proste i smaczne!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj grzyby i obraną cebulę.

Roztop masło na patelni, dodaj cebulę i smaż, aż będzie półprzezroczyste.

Dodaj grzyby i kontynuuj gotowanie, aż cała wilgoć wyparuje.

Osobno na suchej patelni podsmaż mąkę na złoty kolor.

Na patelni z grzybami dodaj smażoną mąkę, śmietanę, sól i przyprawy. Dusić wszystko razem przez 5-7 minut, od czasu do czasu mieszając.

Ułóż julienne w natłuszczonych foremkach i posyp tartym serem.

Piecz przez 15 minut w piekarniku w temperaturze 180 stopni.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy