przekąski 19.06.2023

chipsy mięsne w domu

6 godz. 10 min.
2 porcje
Chipsy mięsne w domu
Brent Hofacker, stock.adobe.com
0

Nie pamiętam, żeby chrupiąca przekąska kiedykolwiek utknęła na stole. Robię chipsy mięsne w domu, więc dodaję przyprawy i sól do moich upodobań. Ponadto wszystkie składniki są naturalne, bez konserwantów i polepszaczy smaku.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umieść mięso w zamrażarce na 30 minut.

Pokrój w cienkie plasterki i złóż w misce.

Dodaj sól, przyprawy, olej i dobrze wymieszaj.

Przykryj i wstaw do lodówki na 8-10 godzin.

Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia i ułóż kawałki mięsa.

Suszyć przez 5-6 godzin w temperaturze 90 stopni. Od czasu do czasu kawałki mięsa należy obracać.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy